Bazı insanlar alışveriş keyfini anlata anlata bitiremezken, birçoğu da alışveriş yapmanın zararlı oldugunu, hatta kadınlarda bağımlılık yarattığını düşünüyor.
Özellikle erkekler alışverişin sıkıcı olduğunu, eşleri ile birlikte alışveriş merkezlerine gitmeye korktuklarını dile getiriyorlar.
Bence alışveriş yapmak, ihtiyaç dahilinde beden ölçülerine tam uygun, uyumlu renkleri bir arada barındıran ürünler tercih edildiğinde oldukça keyiflidir. İhtiyaç dahilinde dememin sebebi tabiki sosyal ve iş yaşamının getirdikleri ile birlikte çeşitliliği sağlayarak dolabınızdan taşmayacak ölçüde olmalı.
Aslına bakarsanız bazı erkeklerin eşlerinin alışveriş tutkusundan tedirgin olmalarını anlayışla karşılıyorum. Keza yakın bir bayan arkadaşımın kredi kartı limitinin sürekli tam dolu olduğunu ve her gün giyim alışverişi için birkaç saat ayırdığını duyduğumda düşünmeye başlamıştım. Evinde de büyük sayılabilecek bir odasını tamamen giyim için ayrılmış dolaplarla dolu olduğunu gördüğümde şaşkınlığımı gizleyemedim. Bu hikaye ile birlikte yazımı okuyan bir çok bayanın yüzünde eminim bir tebessüm belki de “aah ne guzelmiş yaaa” diye içlerinden geçirdiği bir duygu oluşmuştur.
Şüphesiz kadının güzelliğini ön plana çıkaran giyimidir. Ama çeşitlilikten ziyade temiz, beden ölçülerine uygun ve uyumlu renklerden oluşan ürünleri tercih etmek daha doğru olur. Yani çıldırmışçasına sadece beğendiği için üzerine uymayacak bir kıyafeti bile satın almanın pekte bir gereği yok.
Aynı zamanda mağazaların dev indirim kampanyalarına karşı da temkinli olmak gerekebiliyor. Tabiki uygun fiyatlı ürünü satın almak caziptir ama bedeniniz ve ruhunuza da uygunsa.
Sevgiler / Prens.



