Yazın Nasıl Saç Bakımı Yapmalıyız?

noa-shoes-blog-sac-bakimi1

Saçları son derece sağlıklı olan insanların bile, günde ortalama 100 tel saçının döküldüğünü biliyor musunuz? Sağlıklı olduğu halde bile bu kadar yüksek bir oranda dökülen saç teli, yazın sıcak hava, güneş, kum, tuzlu su ve klora maruz kaldığında ne derece hasar görür siz düşünün. Bu zarardan olabildiğince az miktarda etkilenmek için almamız gereken bir takım önlemler mevcut. Bu önlenmeler neymiş hep birlikte bakalım.

 

Yazın stres atmak ve rahatlamak için yaptığımız tatiller ruhumuza ve bedenimize yarasa da saçlarımızda aynı etkiyi gösterdiğini söyleyemeyiz. Ne kadar özen gösterirsek gösterelim saçlarımız güneş, deniz ve havuzdan olumsuz etkilenmektedir. Bu nedenle çoğunlukla tatil sonlarına doğru kuru, cansız, yıpranmış ve kırılmış saçlarla karşı karşıya kalırız. Bu durumları minimum seviyeye indirebilmek için almamız gereken önlemlerin ilk sırasında denizden ve havuzdan çıktıktan sonra mutlaka duş almak bulunmaktadır. Alacağımız kısa bir duş ile saçlarımızı tuzlu ve klorlu sudan arındırabiliriz. Güneşlenmemiz esnasında da şapka kullanmak ve saçın güneş gören kısımlarına, güneşin etkilerini azaltan saç spreylerinden kullanmak bir diğer tedbir yöntemidir. Bu spreyleri kozmetik mağazalarından kolaylıkla bulabilirsiniz. Birkaç saatte bir sprey uygulamak, saçlarımızın daha sağlıklı kalmasını sağlayacaktır. Akşamları da mutlaka saçımızı 1 kez şampuan ile yıkamalı ve tuzlu sudan tamamen arınmasını sağlamalıyız.

 

Bu tedbirleri uygularsak, tatil bitiminde saça bir süre bakım maskesi ile extra bakım yaptığımızda tatilin o olumsuz etkilerinin neredeyse yok denecek kadar az olduğunu görebiliriz. Bir de yaz aylarında saçı kurutma makinesi yerine havlu ile kurutmak çok daha sağlıklı bir saç yapısı sağlayacaktır.

 

Sevgiler.

Yazar: Prenses

1 thought on “Yazın Nasıl Saç Bakımı Yapmalıyız?

    AYŞE

    (10 Nisan 2017 - 09:35)

    Yazın saçlarım daha da kuru oluyor.Zigavus marula şampuan ve argan oil besleyici saç bakım serumu saçlarımı yaz sıcağında kurumasını önlüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir